Katar Silahlı Kuvvetleri Lisan Enstitüsü ile Yunus Emre Enstitüsü Arasında İş Birliği Protokolü

Yazıcı-dostu sürüm

Doha Türk Kültür Merkezi Yunus Emre Enstitüsü iki dost ve kardeş ülke olan Türkiye ve Katar arasındaki ilişkileri daha ileriye götürülmesi için çalışmalarını sürdürmektedir. Bu çalışmalarının önemli aşamalarından birisi de 14 Eylül 2021 tarihinde Doha Yunus Emre Enstitüsü ile Katar Silahlı Kuvvetleri Lisan Enstitüsü arasında eğitim ve kültür alanında imzalanan iş birliği protokolüdür. Bu iş birliği sayesinde iki ülke arasındaki ilişkiler daha da güçlü olacaktır. Anlaşma kapsamında Katar Silahlı Kuvvetlerinde Türkçe ve Türk Kültürünü öğrenmek isteyenlere yönelik çalışmalar yürütülecek ve iki ülke arasındaki kültür alışverişi için yol açılacaktır.

Katar Silahlı Kuvvetleri Lisan Enstitüsü’nde gerçekleştirilen imza törenine T.C. Büyükelçisi Dr. M. Mustafa Göksu, Doha Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Selçuk Kürşad Koca ve Katar Silahlı Kuvvetleri Lisan Enstitüsü Komutanı Tuğgeneral Hasan Abdullah Ahmed El-Abdullah katıldı. Törende T.C. Büyükelçisi “Katar-Türkiye ilişkileri sadece ikili bir ilişkiden ibaret değil” diye ifade etti.  

Enstitü Müdürü Doç. Dr. Selçuk Kürşad Koca, çalışmaların önemli aşamalarından birisinin de Türkçe öğretimi olduğunu, Yunus Emre Enstitüsü ile Katar Silahlı Kuvvetleri Lisan Okulu arasında imzalanan iş birliği protokolü ile Katar Silahlı Kuvvetleri personeline kendi mekânlarında Türkiye'yi, Türkçeyi ve Türk kültürünü öğrenmelerine katkı sunulacağını söyledi.