Katarlılar Osmanlı Coğrafyasına Yıldız Sarayı'ndan Baktı

Yazıcı-dostu sürüm

Çekimleri T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yapılan “Saraydan Bakmak” belgesel filminin galası, 25 Ekim’de T.C. Doha Büyükelçiliği, Doha Yunus Emre Enstitüsü ve İstanbul Bağcılar Belediyesi iş birliğiyle Katar İslam Sanatları Müzesinde gerçekleştirildi.

2018 yılının T.C. Cumhurbaşkanlı tarafından ‘Sultan II. Abdülhamid’  Yılı olarak belirlenmesinin ardından yurt içi ve yurt dışında birçok faaliyet gerçekleştirildi. Sultan II. Abdülhamid’in çok yönlü kişiliğini tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen çalışmalardan birisi de Saraydan Bakmak belgesel filminin gösterimi oldu. Yıldız Sarayı fotoğraf albümlerini konu alan belgeselde, arşivde yer alan 911 albüm ve 36.585 kare fotoğrafın hikayesi anlatılıyor. Bağcılar Belediyesi ve Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle daha önce İngiltere, Almanya ve Fransa’da galası yapılan belgeselin son ayağı ise Katar’da gerçekleştirildi.

T.C. Doha Büyükelçisi  Fikret Özer, Katar’daki kültür sanat kuruluşlarının temsilcileri ve diplomatların katılımıyla gerçekleştirilen galada, Sultan II. Abdülhamid’in fotoğraf arşivinin öneminden ve arşivle ilgili yayınlardan bahsetti. Yunus Emre Enstitüsü ve Bağcılar Belediyesinin kültür sanat alanlarına gerçekleştirdiği faaliyetlerin anlatılmasının ardından film gösterimine geçildi. İzleyenler tarafından beğeniyle karşılanan belgesel filmin Katar’da farklı mekanlarda gösterimi planlanıyor.