“Türk Minyatür Sanatı Sergisi” Gerçekleşti

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye Cumhuriyeti’nin 98. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle “2021 Yılı Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri” kapsamında 27 Ekim Katara’da "Türk Minyatür Sergisi" açıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Doha Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü ve Katara ile iş birliği içinde düzenlenen "Türk Minyatür Sanatı" sergisine, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, T.C. Doha Büyükelçisi Dr. M. Mustafa Göksu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Büyükelçisi Mustafa Güven, Katara Kültür Köyü Genel Müdürü Dr. Khalid Al-Sulaiti, Doha Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Selçuk Kürşad Koca ve çok sayıda misafir ve gazeteci katıldı.

Katara Kültür Köyü’nde düzenlenen sergide Türk minyatür sanatçısı Ferhat Akıl’ın 40’tan fazla eseri sergilendi. Sergide İstanbul’un mimari eserlerinin yanı sıra Kâbe Minyatürü, Kanuni Sultan Süleyman’ın sefere gidişi, Yavuz Sultan Selim ve kutsal emanetleri, Sultan Ahmet Camii, Topkapı Hançeri, Mescid-i Nebevi, Yeniçeri ve diğer Osmanlı mirasının özelliklerini belirten eserleri yer almaktadır.

Sergi 10 Kasım’a kadar ziyaretçilere açık olacaktır.

Minyatür, kendine has boyama tekniği ve anlatım dili ile çok ince işlenmiş, küçük boyutlu resimler ve bu tür resim sanatının adıdır. El yazması eserlerde konuya açıklık getirmek amacıyla metni desteklemek için uygulanır.

 

Diğer Etkinlikler

Doha Yunus Emre Türk Kültür Merkezinde 15 Kasım 2022 tarihinde "Geleneksel Türk Sanatları Sergisi" düzenlendi. Sergide...

Katara Kültür Köyü, T.C. Doha Büyükelçiliği, Foto Muhabirleri Derneği ve Türk Hava Yolları iş birliği ile Katara sergi...