Yunus Emre Enstitüsü Geleneksel Dhow Festivali'nde

Yazıcı-dostu sürüm

Ülkelerin denizcilik kültürünü tanıtmayı amaçlayan Geleneksel Dhow Festivalinin 8incisi 20 – 24 Kasım tarihleri arasında Katara’da düzenlendi. Festivale ülkemizi temsilen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Yunus Emre Enstitüsü katıldı. 

Bir yarımada ülkesi olan Katar’ın geleneksel denizcilik kültürünü yaşatmak ve tanıtmak amacıyla her yıl düzenlediği ve Katar’a has bir gemi türü olan “dhow” çeşitlerinin sergilendiği Dhow Festivalinde Türkiye, Yunanistan, İtalya, Umman, Kuveyt, Zanzibar ve İran gibi diğer ülkeler de kendi denizcilik kültürlerini tanıtma fırsatı buldu. 

Festival süresince standımızı ziyaret edenlere Enstitünün Katar’daki ve dünyadaki faaliyetleri anlatıldı. Ziyaretçilere, toplumlar arasında iletişimi artırmanın gerekliliğinin bilinciyle Küresel Kamu Diplomasisi Ağının üç yıllık dönem başkanlığını yürüttüğümüz belirtildi. Ayrıca Başkanımız Prof. Dr. Şeref Ateş ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Melih Barut’un editörlüğünde hazırlanan Kamu Diplomasisi: Çatışan Topluluklarla Stratejik Etkileşim (Public Diplomacy: Strategic Engagement in Conflicted Communities) adlı kitap tanıtıldı. 

Festival sırasında eski Katar Emiri Hamad bin Halife Al-Thani ve Katar Emiri Temim bin Hamad Al-Thani standımızı ziyaret ederek çalışmalarımızı yerinde görüp Yunus Emre Enstitüsünün Katar’daki faaliyetleri hakkında bilgi aldılar. Enstitümüzün Müdürlüğüne atanan Dr. Selçuk Kürşad Koca’ya “Hayırlı olsun.” dileklerini ileten Katar Emiri, başarı temennilerini ileterek standımızdan ayrıldı.