15 Temmuz - Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Yazıcı-dostu sürüm

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında T.C. Doha Büyükelçiliği koordinasyonunda ve Doha Yunus Emre Enstitüsü iş birliği ile 14 Temmuz Çarşamba günü saat 19.00’da 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin yıl dönümü vesilesiyle panel ve fotoğraf sergisi düzenlendi. Programa şehit yakınları, Katar Dışişleri Bakanlığı Asya İşleri GM Vekil Salim Al Marri ile Doha’da görevli çok sayıda Büyükelçi katıldı.

Doha Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Selçuk Kürşad Koca’nın açış konuşmasıyla başlayan panel 15 Temmuz’la ilgili tanıtım videosu gösterimi ile devam etti. 

T.C. Doha Büyükelçisi Dr. M. Mustafa Göksu ve 15 Temmuz şehitlerinde Rüstem Resul Perçin’in kız kardeşi Sümeyye Perçin ile Salih Alışkan’ın kızı Şevval Alışkan’ın konuşmalarının ardından Katar Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanı Baybars Aygün, Doha Büyükelçiliği İçişleri Müşaviri Bekir Macit ve panele katılan misafirlerin 15 Temmuz gecesi hatıraları üzerine konuşmaları da programda yer aldı. Yapılan konuşmaların ardından Yunus Emre Enstitüsünde düzenlenen sergi de ziyarete açıldı.

Kültür Merkezi tarafında iki ayrı sergi daha düzenlendi. Birincisi T.C. Doha Büyükelçiliğinde 13 Temmuz 2021’de Büyükelçi Dr. M. Mustafa Göksu tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Büyükelçilik Konutunda 15 Temmuz’a ilişkin Katar’da yerleşik basın kuruluşlarının temsilcilerine yönelik  bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Bu toplantıya Doha Türk Kültür Merkezi 15 Temmuz fotoğraf sergisi ile katkı sundu. Kültür Merkezi tarafından merkez dışında açılan ikinci sergi ise 15 Temmuz 2021 tarihinde Büyükelçilikte gerçekleştirildi.