Doha’da “Tarihi ve Kültürel Bağlamda Türkçe ve Arapça Arasındaki Etkileşimler” Konulu Konferans Gerçekleştirildi

Yazıcı-dostu sürüm

19 Ocak 2023 tarihinde Doha Yunus Emre Türk Kültür Merkezinde Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız’ın katılımı ile “Tarihi ve Kültürel Bağlamda Türkçe ve Arapça Arasındaki Etkileşimler” konulu konferans gerçekleştirdi. Programa T.C. Doha Büyükelçisi Dr. M. Mustafa Göksu, T.C. Doha Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Mustafa Adaş, Katar Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Önal, Katarlılar ve Akademisyenler katıldı.

 

Konferansın açılış konuşması Doha Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından yapıldı. Konuşmada, Özkan Doha Yunus Emre Türk Kültür Merkezinin Türkçe öğretimi ve kültür sanat faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Özkan’ın konuşmasının ardından Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız Arapçanın Türkçeye etkisi ve Türkçenin Arapçaya etkisi hakkında konuştu.

 

Yıldız, konferansta yaptığı konuşmada, “Türkçe ile Arapça arasındaki etkileşimin oldukça güçlü olduğu görmekteyiz. Her iki dil aynı dil ailesine mensup olmamasına rağmen; ses, kelime ve söz öbeği düzeyinde ortak kullanımlar görülür. Bu durumun kaynağı ise halklar arasındaki dini, tarihi ve coğrafi açılardan yakınlıktır.” dedi.

 

Yoğun katılım ile gerçekleştirilen programın sonunda dinleyiciler tarafından sorulan sorular Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız tarafından cevaplandırıldı.

 

Diğer Etkinlikler

Doha Yunus Emre Türk Kültür Merkezinde 21 Ekim 2022 tarihinde T.C. Doha Büyükelçisi Dr. M. Mustafa Göksu'nun katılımı...

Doha Yunus Emre Türk Kültür Merkezi ve Al Jazeera Medya Enstitüsü arasında yapılan iş birliği doğrultusunda başlatılan...