Doha’da Karagöz ve Hacivat Gösterimi Gerçekleştirildi

Yazıcı-dostu sürüm

Doha Yunus Emre Türk Kültür Merkezi "YETKM" Ramazan etkinlikleri kapsamında T.C. Doha Büyükelçiliği himayesinde Doha Yunus Emre Enstitüsü "YEE" binasında ve T.C. MEB Katar Türk Okulunda “Karagöz İstanbul Gezgini” adlı geleneksel Türk gölge oyunu gerçekleştirmiştir.

Kültür Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Ömer Özkan’ın açılış konuşması ile başlayan, 06 Nisan’da Doha YEE binasında gerçekleştirilen etkinlikte gelen misafirlere Karagöz ve Hacivat ile ilgili kısa tanıtım yapıldı. Sonrasında Hayalî Cemal Fatih Polat kendi yazdığı ve yönettiği “Karagöz İstanbul Gezgini” isimli Karagöz gösterimini gerçekleştirdi. İstanbul’u tanıtmayı hedefleyen oyunda Karagöz ve Hacivat'ın İstanbul seyahatinden bahsedilir. Karagöz Alman Çeşmesi, Galata Kulesi, Kız Kulesi ve İstanbul’un birçok yerini gezerken Türk kültürünün en önemli ve dünyaca ünlü olan sanatçıları ile karşılaşması anlatılır.

Programın sonunda Karagöz gösterimini heyecanla izleyen çocuklar için bir Karagöz ve Hacivat atölye çalışması da yapıldı ve her çocuk kendi Karagöz tasvirini yaptı.

İkinci Karagöz gösterimi ise 07 Nisan’da T.C. MEB Katar Türk Okulunda gerçekleştirildi. Etkinliğe T.C. Doha Büyükelçisi Dr. M. Mustafa Göksu ve Eğitim Müşaviri Musatfa Adaş katıldı. Etkinlik esnasında Katar Müzeleri kurumuna bağlı olan “Years of Culture” projesinin çekim ekibi tarafından fotoğraf ve video çekimi yapıldı. Büyükelçi Göksu ve Hayalî Cemal Fatih Polat ile ropörtaj yapıldı.

“Years of Culture” isimli web sayfasında ve sosyal medyada Karagöz kültürünü tanıtan paylaşımlar yapılacaktır.

Diğer Etkinlikler

Doha Yunus Emre Türk Kültür Merkezinde 21 Ekim 2022 tarihinde T.C. Doha Büyükelçisi Dr. M. Mustafa Göksu'nun katılımı...