Doha’da “Türk ve Katar Müziği Konseri” Gerçekleştirildi

Yazıcı-dostu sürüm

T.C. Doha Büyükelçiliği, Doha Yunus Emre Türk Kültür Merkezi, Katar Müzeleri organizasyonu ve Türk Hava Yolları sponsorluğuyla Katara Kültür Köyünde “Şehirlerden Yükselen Melodiler/ Türk ve Katar Müziği Konseri” gerçekleştirildi.

Doha’nın geleneksel yapı mimarisinden ilham alınarak inşa edilmiş Katara Drama Tiyatrosunda düzenlenen konserin amacı UNESCO tasarım şehri Katar ve UNESCO müzik şehri Kırşehir arasındaki kültürel bağları kuvvetlendirmektir.

T.C. Doha Büyükelçisi Dr. M. Mustafa Göksu’nun konuşmasının ardından Katarlı Sanatçı Abdulrahman Al-Thani Katar müziğinden esinlenerek bestelediği üç parça çaldı. Sonrasında Türk Sanatçılarımız Dr. Evrim Kaşıkçı ve Osman Ekşi Türkiye’nin farklı yörelerinden Türküler seslendirdiler.

Büyük coşku ve yoğun katılım ile gerçekleştirilen konsere Katarlılar ve Katar’da ikamet eden Türkler ve yabancılar katıldı.

Diğer Etkinlikler

Doha Yunus Emre Türk Kültür Merkezi, Qatar Foundation tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen “D’reesha Festival”inde...

12 Ekim 2022 tarihinde Doha Yunus Emre Türk Kültür Merkezi biansında Latif Bolat, Sinan Söyler ve Yusuf İlker Karaaslan...

Doha Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Ramazan Buluşmaları kapsamında 16 Nisan’da Doha YETKM binasında Ud Dinletisi ve...

Doha Yunus Emre Enstitüsü Türk Kültür Merkezi binasında Ramazan buluşmaları etkinlikleri çerçevesinde 03 Nisan’da...