Katar’da Türkçe Çocuk Kitaplığı Kuruldu

Yazıcı-dostu sürüm

Doha Yunus Emre Enstitüsü, Katar’da Türkçenin yaygınlaşması için gerçekleştirdiği faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Katar’da faaliyet gösteren ve Katar Vakfı tarafından desteklenen Maktaba Çocuk Kütüphanesine Türkçe çocuk kitapları bölümü kuruldu. Katar’da yaşayan Türk çocuklarının Türkçe kitaplara ulaşabilmesi ve Türk yazarların yabancı dillere çevrilmiş kitaplarının tanınması amacıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftasında kütüphane envanterine yüzü aşkın kitaptan oluşan bir bölüm kazandırıldı.

Doha Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Selçuk Kürşad Koca açılış sırasında yaptığı konuşmada, “Maktaba’ya ilk geldiğimizde fark ettik ki Türkçe kitaplığı yok. Bu konuda ne yapabiliriz diye düşündük. Çocuklarımızın 23 Nisan Çocuk Bayramı kapsamında Türkçe kitaplara ulaşmasına vesile olmaya çalıştık. Çocuklar bizim geleceğimiz, onlar için elimizden geleni yapmaya hazırız.” dedi.

Maktaba Çocuk Kütüphanesinin Kurucusu ve Müdürü Sarah Champa, Doha Yunus Emre Enstitüsünün kütüphaneye yaptığı desteklerden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Program çerçevesinde çocuklar Türkçe hikâyeler dinleyip şarkılar söylediler.